Adventní pohár prezidentů

Běháte, ale potřebujete novou inspiraci? Běháte a chcete si taky trošku zazávodit? Nebo se jít jen tak proběhnout s partou kamarádů? Pak tu pro Vás máme

Adventní pohár prezidentů 250 ČESKÝ RÁJ

Po úspěšné loňské premiéře je tu znovu Adventní pohár. Na prosinec jsme připravili tři pěkné okruhy v okolí Turnova. Kolem deseti kilometrů překrásnou přírodou Českého ráje. Cílem je proběhnout všechny od 1.12. do 5.1.2023. Za každý absolvovaný okruh se počítají body, další lze získat za dosažený čas, je připravena jednoduchá registrace a vkládání časů. Na Tři krále se budou rozdávat ceny :-)

Letos jsme zůstali v oblíbeném Skaláku. Každý z nás "prezidentů" udělal jeden okruh místy, které má rád a kam rád chodí běhat, jezdit na kole nebo lézt do skal. Berte to jako takovou malou pozvánku na okruh ze Sedmihorek od Bleska, Mašova od Míry a kolem Svaté Anny od Dědase.

Svatá Anna (8,5km)

Popis | MAPY.CZ | STRAVA
Společný noční běh 1.12., Svatá Anna, 18:30

Sedmihorky (10,2)

Popis | MAPY.CZ | STRAVA
Společný noční běh 8.12., Bowling Sedmihorky, 18:30

Mašov (11,3 km)

Popis |MAPY.CZ | STRAVA
Společný noční běh 15.12., Mašov náves, 18:30

Pravidla Adventního poháru prezidentů

Stačí proběhnout jeden nebo více úseků a vložit svůj čas do připraveného online formuláře. Běžet můžeš samostatně, ve skupince nebo se přidat k našim společným nočním výběhům (1.12 Svatá Anna, 8.12 Sedmihorky, 15.12 Mašov). Do výsledků se počítá vždy ten nejrychlejší čas. Časy je možno vkládat do 5.1.2023 12:00.

Na letošek jsme připravili jednoduchou registraci, sami budete vkládat časy na základě záznamu z hodinek a automaticky se budou počítat výsledky. Za proběhnutí úseku je 100 bodů. Pokud poběžíš rychleji než stanovený referenční čas, získáš za každých 10 sekund bonusový 1 bod. Na konci (při společném výběhu na Tři krále) vyhlásíme výsledky pro mužskou a ženskou kategorii.

Trasa není nijak značená, proto prosím studujte mapu a nahrávejte do hodinek. Segmenty na STRAVA jsou vytvořeny, ale slouží pouze pro informaci. Běháme v hodně členitém okolí, gpsky nemusí vždy fungvat, prosím zapněte si raději co nejpřesnější určení polohy GPS+GLONASS nebo GALILEO.

Každý absolvuje trasu na vlastní nebezpečí, organizátoři nepřebírají žádnou zodpovědnost za účastníky, jejich zdraví ani jejich chování.

Účast na společných nočních výbězích je podmíněna čelovkou a reflexními prvky na oblečení!

Už máš hotovou registraci ?

Vivat dvěstěpadesát!

Blesk, Dědas a Míra

 

 

Popis: Svatá Anna (8,5 km, čas na 100 bodů 65:00)

Od Svaté Anny po makadamové cestě dolů k rybníku a hned zase nahoru klouzavým úvozem až k několika domům na samotě. Přes louku dál až se napojíme na modrou a dále stoupáme, odbočíme doprava na vrstevnici a střihneme to až na červenou. To už jsme na "Zlaté stezce" a běžíme až k Arboretu, tady ostře doleva dolů roklí až ke Kapelníkovi. Pozor na kameny a kořeny, hlavně v noci! Nad hlavou máme pískovcové velikány a už se zakousáváme do schodů ke Sfinze. Náročný trail nás dovede zase ke schodům dolů a točíme doprava pod Čertovu ruku. Tady jsme na asfaltu, pokračujeme doleva až na silnici od parkoviště a dál na Valdštejn. Tady probíháme nejkratší cestou přes plácek před hradem, odbočujeme doprava až ke křižovatce U Konic. Doleva, pak po kraji louky krásnou velkou lesní cestou, čeká nás poslední stoupání a nakonec poslední půl kilometru dolů až zase na Svatou Annu. Čas se měří plácnutím na dopravní značky u silnice. Povrch: 20-50-30-0 (pěšina-cesta-asfalt-silnice).

Popis: Sedmihorky (10,2 km, čas na 100 bodů 69:00)

Od restaurace Bowling Sedmihorky po silnici, následně doleva po panelce, až do lázní Sedmihorky. Dále po modré cyklo-značce do obce Doubravice, kde doběhneš na modrou značku. Po ní doprava až na širokou cestu přímo ve skaláku, kterou přeběhneš rovně na lesní cestu. Po ní rovně, následně na vidličce cest lehce doleva (vpravo uvidíš výraznou věž Lebka), a doběhneš na žlutou značku. Po ní vlevo a potom po schodech vzhůru, přímo přes vzpomínková hřbitov Cintorín a stále po žluté až na parkoviště nad Adamovým ložem. Zde kousíček rovně, ale před hlavní silnicí doprava na lesní cestu, která následně vede údolíčkem vzhůru až na asfalt. silnici. Po ní vpravo a po cca 500m v pravotočivé zatáčky odboč vpravo na širokou lesní cestu. Po ní na první křižovatce rovně (neodbočit vpravo) a na druhé odboč doprava do údolíčka (nepokračovat rovně), kterým doběhneš na modrou značku. Po ní vpravo a po cca 300m doleva nahoru po zelené značce až na Radeč. Kousek dále po zelené a pak rovně (né doleva po zelené) mírně do kopce až na červenou turistickou značku. Zde doprava a u Arboreta vlevo po cestě podél oplocení stále klikatící se cestou seběhneš na žlutou značku. Po ní doleva a stále dolů až na asfalt ke koupališti Sedmihorky. Zde doprava a pak stále rovně až k místu startu. Čas se měří při přeběhu můstku přes Libuňku. Povrch: 30-50-10-10 (pěšina-cesta-asfalt-silnice).

Popis: Mašov (11,3 km, čas na 100 bodů 79:00)

Z Mašova z návsi zamíříš z kopce, na silnici doleva nahoru až do zatáčky u hřbitova, jdeš doprava a Markovým koutem nahoru jako při první etapě 250ČR. Nahoře se připojíš na žlutou a po ní úvozovou cestou dolů do údolí. Dole se dáš doleva po krásný pěšině a pomalu stoupáš až pod strmý sráz, kterým vylezeš ke Kopicovu statku. Tady kolem statku jako při poslední etapě 250ČR terenním seběhem k Žaludštešnu. Tady doleva a následuje skoro tříkilometrový úsek po rozbité asfaltce doleva a po ní až k Arboretu. Tady se budeme napojovat na Zlatou stezku Českého ráje, tzn doleva po červené kolem vyhlídek až nahoru na Cestník, přes Valdštejn dál na Hlavatici. Opatrně po schodech dolů k silnici a po dlážděné cestě zpátky na náves v Mašově. Čas se měří dotykem kapličky na návsi. Povrch: 30-60-10-0 (pěšina-cesta-asfalt-silnice).