Časové limity

Jako každá akce, má i 250-ka své organizační limity. A tyto limity jsou vašimi časovými limity na dvou velkých předávkách. Abychom byli schopni zajistit hladký průběh celé trati včetně předávek, bude zapotřebí spousta dobrovolníků, kteří se vám budou věnovat. A after-party chce stihnout každý, takže sebou musíte hodit, abychom na vás nečekali do hluboké noci. Proto jsou stanoveny časové limity na velkých předávkách, kde se střídají auta včetně osádky – je tam celé družstvo pohromadě.

Limit 1: Kozákov - sobota 10:30

Limit 2: Líšný – sobota 14:00

Po těchto limitech budeme balit předávku a značení trati, a pokračování družstva není možné. Jsou to limity lehce dosažitelné, pro nejdříve startující to vychází na průměrnou rychlost družstva 7:20 minut na kilometr neboli cca 8km/hodinu – prostě rychlý turista. Abyste nebyli ve stresu z limitu, stačí včas vystartovat. Start prvních družstev předpokládáme v pátek v 15:00.

Jak budeme stanovovat čas startu? Čas startu budeme stanovovat podle zadaného času jednotlivých běžců. Z toho vyjde pravděpodobný čas družstva na trati a optimální čas startu družstva. Cílem je, aby ti nejpomalejší vystartovali co nejdříve a favorité na vítězství co nejpozději. I tak doběhnou ti nejrychlejší do cíle o dost dříve, ale zajistí vám to zábavu na trati a dobrou atmosféru v cíli. Kdyby vystartovalo hodně rychlé družstvo příliš brzo, poběží celou trať o samotě, a bude v cíli dříve než organizátoři 😊 Proto prosím přistupujte k vyplňování časů jednotlivých běžců co možná nejvíce zodpovědně.

Časový limit pro vás není limitem, ale motivací pro přípravu