O klubu 250 FANS

Rozjíždíme 250 FANS, abychom vyšli vstříc zájemcům o start na dalších ročnících Dvěstěpadesátky.

Proč 250 FANS?

Když loni zmizelo startovné za 47 sekund, byli jsme na jednu stranu nadšeni vaším zájmem o Dvěstěpadesátku. Na druhou stranu jsme samozřejmě vnímali kritické komentáře, že jsme až moc upřednostnili stálé účastníky a o šanci startovat pro ostatní vlastně rozhoduje rychlost klikání a šikovnost práce s internetem. Věděli jsme, že to na další ročník musíme změnit.

Nechali jsme se inspirovat světovými maratóny a velkými trailovými závody, kde se principiálně účast vždy losuje. Velký rozdíl je ale ten, že jsme teamový závod, kde se přeci jenom minulé starty výrazně hůře sledují než při individuálních závodech. Proto rozjíždíme projekt 250 FANS jako evidence teamové účasti na Dvěstěpadesátce a nástroj pro losování startovného.

Všechno se samozřejmě točí kolem maximálního počtu startujícíh teamů. Ten vždy zůstane na čísle 100. Je to hlavně z důvodu kapacit předávkových míst a celkové pohody, kterou chceme na závodě zachovat a neustále na ni pracovat:-)

Jak to funguje

Každý team se musí do 250 FANS nejprve zaregistrovat. Pak vyplní, jestli v minulých ročnících startoval, nebo zůstal na waiting listu. Jako potvrzení startu se zapíše startovní číslo teamu z odpovídajícího ročníku. Pokud se nějaké družstvo dříve v minulosti rozdělilo do několika dnešních teamů, logicky si start v daném ročníku může zapsat jen jeden z teamů. Věříme, že se dokážete domluvit mezi sebou, pokud ne, budeme toto startovní číslo pro daný ročník blokovat. Každý team bude tedy mít přesnou evidenci, kolikrát běžel. Počet startů rovná se počet vložení teamu do slosování. Tedy více startů znamená větší statistická pravděpodobnost vylosování.

Jak se bude losovat startovné

Teamy budou rozděleny to tří skupin. Nejpočetnější bude skupina stálých účastníků Dvěstěpadesátky. Kolik bylo předchozích startů, tolikrát bude team zařazen do slosovacího seznamu. Nejvěrnější účastníci mají tudíž největší šanci být vylosováni. Druhá skupina bude zahrnovat 20 teamů, které nikdy na Dvěstěpadesátce nestartovaly. Chceme každoročně občerstvovat startovní pole a dát šanci novým tvářím. Opět platí, kolikrát team nebyl vylosován z waiting listu, tolikrát se dostane do slosování. Poslední skupina je nejmenší a nebude se losovat. Tvoří ji teamy na bedně z aktuálního ročníku a několik málo od pořadatele nasazených/partnerských teamů.

Termíny

Registraci do 250 FANS klubu otevřeme v průběhu dubna. Určitě bychom chtěli všechny zájemce o start v ročníku 2025 požádat, aby se registrovali co nejdříve tak, abychom se společně v květnu mohli věnovat letošní Dvěstěpadesátce. Uzávěrka registrací pro ročník 2025 bude 7.6.2024 a losování proběhne 17.6.2024.

Co byste ještě měli vědět

Evidence v 250 FANS je časově neomezená a login bude platit navždy. Nicméně je potřeba říct, že pro každý ročník Dvěstěpadesátky, který budete chtít běžet (tedy již ten následující 2025), je třeba se extra zapsat jako zájemce. Losováno bude logicky pouze mezi zájemci o start. Ne tedy mezi všemi, kteří se do klubu 250 FANS registrovali. Abychom alespoň částečně zabránili spekulacím a vícenásobným zápisům, každý rok bude zápis pro zájemce zatížen poplatkem 100 Kč, který následně věnujeme na podporu ochrany Českého ráje nebo na podporu nějaké všeobecně prospěšné organizace. Tato "vstupenka do slosování" bude ke koupi standardně na našem eshopu.

Pokud chcete v roce 2025 běžet, zaregistrujte se prosím mezi zájemce, nejpozději do 7.6. vyplňte formulář s historií vašeho teamu a zaplaťte poplatek 100 Kč. Pak už jen počkejte na slosování 17.6. To je vše.