Co dělat v neděli po závodě?

Pokud zůstaneš v neděli po závodě v Českém ráji, nabízí se celá řada možností, jak zajímavě strávit volný čas.

Ulička řemesel

Navštivte nově otevřenou Uličku řemesel. Šikovné ruce, sklo, šperky a další originální výrobky ze srdce Českého ráje.

Aktivní zábava

Co třeba vyzkoušet venkovní šifrovací hry (Zázračný pramen v Sedmihorkách, Kletba císařovy medaile na Malé Skále), výlety balónem, oblíbené sjíždění Jizery na lodích a cesta zpět na koloběžkách nebo super inline skating údolím Jizery. Zajímavé může být také šplhání na rozhledny (Kozákov, Kopanina, Dubecko, Čížovka). Hodně zábavy (bazén, pumptrack, skatepark...) určitě poskytne sportovní areál Maškova zahrada.

250 TRAILS

Připravili jsme desítku zajímavých běžeckých okruhů v Českém ráji. Pro nedělní regenerační výklus se vysloveně nabízí nádherný okruh Hruboskalskem, který začíná v lázních Sedmihorky.

Klasická místa

Území Českého ráje spojuje pestré přírodní krásy s četnými historickými památkami. Navštívit můžete skalní města (Hruboskalské, Drábské světničky, Klokočské skály, Chléviště, Drábovna, Prachov, Suché skály, Pantheon), hrady (Kost, Valdštejn), zříceniny (Trosky, Frýdštejn, Valečov, Rotštejn, Pařez, Brada) a zámky (Sychrov, Hrubý Rohozec, Humprecht, Mnichovo Hradiště). Kromě toho zajímavá místa lidové architektury (Vesec u Sobotky, Kopicův statek, Dlaskův statek). Za návštěvu určitě také stojí Muzeum Českého ráje v Turnově.

Jídlo, pití

Kromě bezpočtu hospod a restaurací určitě můžeme doporučit oblíbenou pizzerii Maškovka, Ábelův mlýn z Mauerova průvodce, bistro Puku nebo Kovárna na Frýdštejně. Můžete ochutnat lokální piva v restauracích našich pivovarů (Svijany, Rohozec, Měšťanský pivovar Turnov, Malá Skála, Trávníček). A na závěr cukrárnu Dorty z ráje.

Pro děti

Pokud Tě budou doprovázet menší děti, rádi určitě navštíví Štastnou zemi, IQ landii nebo pohádkové místo Jičín s Rumcajsem, Mankou a Cipískem. Dalším tipem je koupaliště s tobogánem v Maškově zahradě.

Další odkazy

Doporučení serveru cesky-raj.info